Acupuntura animal

Tècniques d'acupuntura animal

 1. Agulla seca: es defineix com l’estimulació d’un acupunt mitjançant la inserció d’una agulla estèril de diferent calibre.
 2. Electroacupuntura: es defineix com la tècnica que integra el corrent elèctric i l’agulla seca per estimular amb més força encara els punts d’acupuntura. Requereix de menor temps i és més eficaç sobretot en patologies *ortopédicas i neurològiques.
 3. Moxibustió: és l’aplicació de calor mitjançant un puro de Artemisa sobre l’agulla o directament en el punt d’acupuntura a una certa distància de la pell. El punt d’acupuntura s’estimula mitjançant calor produint diferents efectes i reequilibrant el Yang de l’organisme.
 4. Aqua-acupuntura: aquesta tècnica es basa en la injecció de petites quantitats de sèrum fisiològic, Vb12 diluïda o components *Homeopàtics en els punts d’acupuntura. Per exemple, en aquells animals que no toleren les agulles, es pot usar la *acuapuntura i té un efecte més perllongat. Es beneficien molt d’aquesta tècnica els animals amb Deficiència de Yin o calor interna.
 5. Pneumoacupuntura: es basa en la injecció d’aire en la musculatura atrofiada principalment per donar força a les extremitats.
 6. Acupresió: estimulació del acupunt mitjançant pressió digital. Per estimular un punt d’aquesta forma, ha de fer-se una pressió constant de 5-10 minuts com a mínim en cada acupunt. Aquesta tècnica és molt interessant per ensenyar al propietari com tractar a la seva mascota a casa fins a la propera visita.

Si tens dubtes, agenda una trucada de 15 minuts

Sobre mi

Em dic  Laia Borrás Catalàn, em vaig llicenciar l’any 2009 en Medicina Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Durant 7 anys vaig estar treballant en diferents hospitals, clíniques i centres veterinaris d’Espanya i Catalunya; això  em va permtre identificar les diferents i noves necessitats dels nostres clients.

Actualment dirigeixo i treballo com a veterinària rehabilitadoria i integrativa en el Centre REIVET.

Tinc especial debilitat pels pacients d’edat avançada.  Poder oferir-lis més temps i de qualitat és, per mi, prioritari. 

Preguntes Freqüents

Forma part del tractament per a la prevenció de malalties músculo-esquelètiques, neurològiques i degeneratives que sofreixen els nostres pacients. Ajuda també a disminuir les dosis dels fàrmacs d’ús crònic.

Sempre que detectem que la nostra mascota li costa caminar, tingui debilitat, no aguanti els passejos, no vulgui pujar al cotxe o al sofà, dormi més, estigui més irritable, arrossegui les potes, s’enfadi al tocar-li l’esquena, tingui coixeses, en animals de competició que no volen fer els exercicis o bé, quan el seu veterinari habitual ho consideri.

Depèn de la patologia del pacient i en la fase de recuperació que es trobi s’escullen les teràpies.

Depèn de la lesió i el pronòstic, normalment es requereixen de 4-5 tractaments per poder notar canvis satisfactoris encara que en la primera sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

Sí, encara que es recomana deixar al pacient amb el terapeuta perquè creuen un vincle de treball tranquil, agradable i de confiança. sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

En temps i personalització. Visitar-se amb nosaltres té múltiples avantatges. La visita consta de tres parts:

 1. Estudi complet: avaluació funcional, estudi neurològic, ortopèdic, *comportamental, nutricional on s’integra amb un diagnòstic en mvtc que permet tractar la causa/arrel de la clínica del pacient, per això, requereix de temps per personalitzar el pla de tractament correcte. En alguns casos és necessari gravar a l’animal per avaluar més al detall els canvis biomecànics de la marxa.
 2. Primer tractament (dependrà del terapeuta)
 3. Recomanacions al propietari i pla de tractament.
 4. i si el meu gos està sa pot visitar-se? Sí, molts animals pateixen de dolor crònic subjacent. Els animals tenen major resistència al dolor i per això hem de detectar-ho abans de que sigui una urgència i fem tard. Un bon metge no guareix, sinó que prevé.
 5. I funciona? Sí, rotundament sí. Es demana un compromís que ha d’adquirir el propietari amb el veterinari rehabilitador, i si això es compleix, sempre ajudem al pacient a tenir major qualitat de vida i salut.
  Tota malaltia té un component  inflamatori inicial. Totes les teràpies que usem en rehabilitació i medicina oriental tenen com a efecte inicial la reducció i eliminació d’aquest.
Testimonis: