Embenat Neuromuscular

L’embenat Neuromuscular va ser creat pel doctor Kenzo Kase el 1979. Aquesta eina terapèutica que consisteix en un embenat elàstic autoadhesiu permet la recuperació de la part lesionada sense disminuir la seva funció corporal.


L’embenat proporciona, d’acord amb la tècnica que s’aplica, un estímul específic per influir sobre la pell, les fàscies, els músculs i, mitjançant aquests, sobre les articulacions perquè tots els teixits estan íntimament relacionats a través de les fàscies; per tant, l’embenat neuromuscular s’utilitza per millorar l’alineació conjunta afectant els músculs i la fàscia, cosa que redueix el mal funcionament de les articulacions i influeix en la biomecànica muscular i la mobilitat articular. (Villota-Chicaíza XM,2014)


La pell i les fàscies comparteixen una mateixa inervació pel que guarden una estreta comunicació neuromecànica i responen a estímuls sensoris.


Mitjançant l’aplicació de l’embenat neuromuscular a diferents tensions aconseguim estimular uns receptors localitzats a la pell que envien unes senyals al sistema nerviós per mediar el dolor, reduir la inflamació, augmentar el drenatge als edemes, ajudar a la perfusió sanguínia, etc.


Efectes sobre l’organisme:

 1. Efecte Analgèsic ( redueix i elimina el dolor): la reducció de mediadors de dolor per millorar del reg sanguini i el drenatge limfàtic fa que la senyal del dolor es redueixi i es deixi destimular els receptors del dolor en aquesta zona. La sensació del tacte i de pressió que exerceix l’embenat envia una senyal molt més ràpida al sistema nerviós, per la qual cosa bloqueja la senyal del dolor, és el que es coneix com la teoria de la comporta.
 2. Efecte neuromecànic:
  1. Múscul: podem induir la relaxació o la contracció del múscul en funció de la direcció i el grau de tensió que posem a l’embenat
  2. Articulacions: l’embenat ens serveix per estimular diferents receptors de moviment i pressió a les articulacions de manera que ajuda a reeducar el moviment.

 

Indicacions:

 • Reducció del dolor musculoesquelètic
 • Contractures i espasmes musculars
 • Tendinitis i tendosinovitis ( Tendinitis del Bíceps braquial, Tendinitis del Lligament supraespinós, tendinitis del tendó rotulià)
 • Bursitis ( efecte de drenatge)
 • Inflamació muscular o articular ( pre i post cirurgies)
 • Adherències de les fàscia i el teixit subcutani a les cicatrius quirúrgiques
 • Estabilització i suport d’articulacions

Si tens dubtes, agenda una trucada de 15 minuts

Sobre mi

Em dic  Laia Borrás Catalàn, em vaig llicenciar l’any 2009 en Medicina Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Durant 7 anys vaig estar treballant en diferents hospitals, clíniques i centres veterinaris d’Espanya i Catalunya; això  em va permtre identificar les diferents i noves necessitats dels nostres clients.

Actualment dirigeixo i treballo com a veterinària rehabilitadoria i integrativa en el Centre REIVET.

Tinc especial debilitat pels pacients d’edat avançada.  Poder oferir-lis més temps i de qualitat és, per mi, prioritari. 

Preguntes Freqüents

Forma part del tractament per a la prevenció de malalties músculo-esquelètiques, neurològiques i degeneratives que sofreixen els nostres pacients. Ajuda també a disminuir les dosis dels fàrmacs d’ús crònic.

Sempre que detectem que la nostra mascota li costa caminar, tingui debilitat, no aguanti els passejos, no vulgui pujar al cotxe o al sofà, dormi més, estigui més irritable, arrossegui les potes, s’enfadi al tocar-li l’esquena, tingui coixeses, en animals de competició que no volen fer els exercicis o bé, quan el seu veterinari habitual ho consideri.

Depèn de la patologia del pacient i en la fase de recuperació que es trobi s’escullen les teràpies.

Depèn de la lesió i el pronòstic, normalment es requereixen de 4-5 tractaments per poder notar canvis satisfactoris encara que en la primera sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

Sí, encara que es recomana deixar al pacient amb el veterinari terapeuta perquè generin un vincle de treball i confiança. Aquesta qüestió es valorarà de manera individual, ja que hi ha animals que amb els propietaris están més tranquils o viceversa.

En temps i personalització. Visitar-se amb nosaltres té múltiples avantatges. La visita consta de tres parts:

 1. Estudi complet: avaluació funcional, estudi neurològic, ortopèdic, *comportamental, nutricional on s’integra amb un diagnòstic en mvtc que permet tractar la causa/arrel de la clínica del pacient, per això, requereix de temps per personalitzar el pla de tractament correcte. En alguns casos és necessari gravar a l’animal per avaluar més al detall els canvis biomecànics de la marxa.
 2. Primer tractament (dependrà del terapeuta)
 3. Recomanacions al propietari i pla de tractament.
 4. i si el meu gos està sa pot visitar-se? Sí, molts animals pateixen de dolor crònic subjacent. Els animals tenen major resistència al dolor i per això hem de detectar-ho abans de que sigui una urgència i fem tard. Un bon metge no guareix, sinó que prevé.
 5. I funciona? Sí, rotundament sí. Es demana un compromís que ha d’adquirir el propietari amb el veterinari rehabilitador, i si això es compleix, sempre ajudem al pacient a tenir major qualitat de vida i salut.
  Tota malaltia té un component  inflamatori inicial. Totes les teràpies que usem en rehabilitació i medicina oriental tenen com a efecte inicial la reducció i eliminació d’aquest.
Testimonis: