Massatge Terapèutic

El massatge és una tècnica complementària pel tractament del dolor, reducció de la mobilitat o tractament de *espasmos musculars o com a teràpia preventiva en animals d’esport.

Cada tipus de massatge s’empra amb una funció específica, per exemple, la tècnica de Cyriax s’usa pel tractament de contractures, fibrosos i adherències, mentre que el massatge stroking alleuja l’estat d’estrès perquè disminueix la secreció de ACTH.

El massatge té efectes sobre el sistema limfàtic i circulatori; gràcies a les diferents pressions que s’exerceix en el teixit, la taxa de flux limfàtic es veu influenciada. Així doncs, podem usar-los per al tractament d’edemes, diferenciant si aquests són d’origen fred o calent. Efecte sobris la musculatura; actua com a estímul extern per augmentar o disminuir el to muscular, alleujar el dolor, alliberar estrès després d’un exercici intens o millorar la plasticitat. També té efectes sobre el dolor i les sensacions aferentes.

Quan aoliquem un massatge estem enviant senyals aferentes al sistema nerviós central, per això l’emissió de senyals *nociceptivas es veu disminuïda. També s’ha vist en humans que pot augmentar el llindar del dolor. I, finalment, trobem efectes sobre el teixit connectiu.

El massatge exerceix una funció d’elongació dels teixits quan es treballa a la regió elàstica de la corba de tensió-deformació del teixit.

Està *contraindicado amb febre, xoc, inflamació aguda, *dermatopatías, tumors i cal tenir precaució pels efectes somàtics amb pacients *cardiópatas amb *hepatopatías i *nefropatías.

Si tens dubtes, agenda una trucada de 15 minuts

Sobre mi

Em dic  Laia Borrás Catalàn, em vaig llicenciar l’any 2009 en Medicina Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Durant 7 anys vaig estar treballant en diferents hospitals, clíniques i centres veterinaris d’Espanya i Catalunya; això  em va permtre identificar les diferents i noves necessitats dels nostres clients.

Actualment dirigeixo i treballo com a veterinària rehabilitadoria i integrativa en el Centre REIVET.

Tinc especial debilitat pels pacients d’edat avançada.  Poder oferir-lis més temps i de qualitat és, per mi, prioritari. 

Preguntes Freqüents

Forma part del tractament per a la prevenció de malalties músculo-esquelètiques, neurològiques i degeneratives que sofreixen els nostres pacients. Ajuda també a disminuir les dosis dels fàrmacs d’ús crònic.

Sempre que detectem que la nostra mascota li costa caminar, tingui debilitat, no aguanti els passejos, no vulgui pujar al cotxe o al sofà, dormi més, estigui més irritable, arrossegui les potes, s’enfadi al tocar-li l’esquena, tingui coixeses, en animals de competició que no volen fer els exercicis o bé, quan el seu veterinari habitual ho consideri.

Depèn de la patologia del pacient i en la fase de recuperació que es trobi s’escullen les teràpies.

Depèn de la lesió i el pronòstic, normalment es requereixen de 4-5 tractaments per poder notar canvis satisfactoris encara que en la primera sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

Sí, encara que es recomana deixar al pacient amb el veterinari terapeuta perquè generin un vincle de treball i confiança. Aquesta qüestió es valorarà de manera individual, ja que hi ha animals que amb els propietaris están més tranquils o viceversa.

En temps i personalització. Visitar-se amb nosaltres té múltiples avantatges. La visita consta de tres parts:

  1. Estudi complet: avaluació funcional, estudi neurològic, ortopèdic, *comportamental, nutricional on s’integra amb un diagnòstic en mvtc que permet tractar la causa/arrel de la clínica del pacient, per això, requereix de temps per personalitzar el pla de tractament correcte. En alguns casos és necessari gravar a l’animal per avaluar més al detall els canvis biomecànics de la marxa.
  2. Primer tractament (dependrà del terapeuta)
  3. Recomanacions al propietari i pla de tractament.
  4. i si el meu gos està sa pot visitar-se? Sí, molts animals pateixen de dolor crònic subjacent. Els animals tenen major resistència al dolor i per això hem de detectar-ho abans de que sigui una urgència i fem tard. Un bon metge no guareix, sinó que prevé.
  5. I funciona? Sí, rotundament sí. Es demana un compromís que ha d’adquirir el propietari amb el veterinari rehabilitador, i si això es compleix, sempre ajudem al pacient a tenir major qualitat de vida i salut.
    Tota malaltia té un component  inflamatori inicial. Totes les teràpies que usem en rehabilitació i medicina oriental tenen com a efecte inicial la reducció i eliminació d’aquest.
Testimonis: