Laserteràpia

Què és la Laserteràpia animal? 

El làser és una tècnica que té els seus inicis en el 1970 partint d’estudis fets per *Bohr i *Plank. Però no és fins a 1967 que s’utilitza per primera vegada en Medicina per a finalitats quirúrgiques. A principis del 70-71, Mester observa que el làser de Ne-He té una acció estimulant i *cicatrizante de teixits.

Actualment, una de les aplicacions del làser terapèutic es centra en el control de múltiples patologies que cursen amb inflamació, infecció, picor, dolor etc.

És molt aconsellable en pacients que tenen una elevada sensació al dolor i no es deixen manipular durant la rehabilitació.

També és àmpliament utilitzat per a tot tipus de lesions que cursin amb inflamació d’origen no quirúrgic en animals de companyia o exòtics. (Dermatitis al·lèrgica, saculitis, granulomes per llepats, bursitis, tendinitis, hèrnies discals, gingivo-estomatitis felina, osteoartrosis, cistitis, otitis, ferides quirúrgiques, seromas…)

Quan s’aplica làser en la pell (dermis), aquesta l’absorbeix i es genera :

 • Acció cel·lular: accelera la cicatrització, ossificació i reparació cel·lular, aporta ATP per a la síntesi de proteïnes i enzims, facilita l’arribada de substàncies *nutricias en el teixit lesionat i eliminació de toxines i metabòlits de deixalla.Acció *antinflamatoria: redueix el teixit fibrós i tracta l’edema.
 • Acció analgèsica: eleva el llindar dolorós de les cèl·lules.
 • Bioestimulació: augmenten i modula la resposta del sistema immunitari.
 •  

Beneficis per al pacient:

 • Millora i promou la cicatrització de tot tipus de teixit (tou, ós, cartílag, etc)
 • Alleuja i redueix el dolor i els espasmes/contractures musculars.
 • Augmenta el rang i elasticitat de les articulacions.
 • Redueix els símptomes de les malalties cròniques degeneratives.
 • Millora la microcirculación  i l’inmuno-modulació perifèrica.
 

El làser no és innocu i no pot aplicar-se prop de la glàndula tiroïdal, en teixits hemorrágicos, ferides infectades, tumors, regió precordial en cardiópatas, femelles gestants, etc…

Si tens dubtes, agenda una trucada de 15 minuts

Sobre mi

Em dic  Laia Borrás Catalàn, em vaig llicenciar l’any 2009 en Medicina Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Durant 7 anys vaig estar treballant en diferents hospitals, clíniques i centres veterinaris d’Espanya i Catalunya; això  em va permtre identificar les diferents i noves necessitats dels nostres clients.

Actualment dirigeixo i treballo com a veterinària rehabilitadoria i integrativa en el Centre REIVET.

Tinc especial debilitat pels pacients d’edat avançada.  Poder oferir-lis més temps i de qualitat és, per mi, prioritari. 

Preguntes Freqüents

Forma part del tractament per a la prevenció de malalties músculo-esquelètiques, neurològiques i degeneratives que sofreixen els nostres pacients. Ajuda també a disminuir les dosis dels fàrmacs d’ús crònic.

Sempre que detectem que la nostra mascota li costa caminar, tingui debilitat, no aguanti els passejos, no vulgui pujar al cotxe o al sofà, dormi més, estigui més irritable, arrossegui les potes, s’enfadi al tocar-li l’esquena, tingui coixeses, en animals de competició que no volen fer els exercicis o bé, quan el seu veterinari habitual ho consideri.

Depèn de la patologia del pacient i en la fase de recuperació que es trobi s’escullen les teràpies.

Depèn de la lesió i el pronòstic, normalment es requereixen de 4-5 tractaments per poder notar canvis satisfactoris encara que en la primera sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

Sí, encara que es recomana deixar al pacient amb el veterinari terapeuta perquè generin un vincle de treball i confiança. Aquesta qüestió es valorarà de manera individual, ja que hi ha animals que amb els propietaris están més tranquils o viceversa.

En temps i personalització. Visitar-se amb nosaltres té múltiples avantatges. La visita consta de tres parts:

 1. Estudi complet: avaluació funcional, estudi neurològic, ortopèdic, *comportamental, nutricional on s’integra amb un diagnòstic en mvtc que permet tractar la causa/arrel de la clínica del pacient, per això, requereix de temps per personalitzar el pla de tractament correcte. En alguns casos és necessari gravar a l’animal per avaluar més al detall els canvis biomecànics de la marxa.
 2. Primer tractament (dependrà del terapeuta)
 3. Recomanacions al propietari i pla de tractament.
 4. i si el meu gos està sa pot visitar-se? Sí, molts animals pateixen de dolor crònic subjacent. Els animals tenen major resistència al dolor i per això hem de detectar-ho abans de que sigui una urgència i fem tard. Un bon metge no guareix, sinó que prevé.
 5. I funciona? Sí, rotundament sí. Es demana un compromís que ha d’adquirir el propietari amb el veterinari rehabilitador, i si això es compleix, sempre ajudem al pacient a tenir major qualitat de vida i salut.
  Tota malaltia té un component  inflamatori inicial. Totes les teràpies que usem en rehabilitació i medicina oriental tenen com a efecte inicial la reducció i eliminació d’aquest.
Testimonis: