Hidroteràpia

Què és la hidroteràpia animal?

Gràcies a l’ajuda de les diferents propietats de l’aigua (la densitat relativa, la flotació, la viscositat, la resistència, la pressió hidrostàtica i la tensió superficial), aquest mitjà aporta una multitud d’avantatges que permeten:

 • Enfortir la massa muscular
 • Augmentar la resistència muscular
 • Incrementar la resistència cardiovascular
 • Proporcionar major agilitat i rang de moviment
 • Reduir el dolor
 • Sensació de benestar

Principalment està indicada per:

 • Recuperació de cirurgies ortopèdiques i neurològiques
 • Alteracions neurològiques (hèrnies discals cròniques, neuràlgies, etc)
 • Tendinitis
 • Entrenament esportiu
 • Reacondicionamiento del dolor après i falta de recolzament
 • Disminució dels arcs articulars
 • Pèrdues d’equilibri i propiocepció (síndrome vestibular, paràlisi dels nervis perifèrics…)

Hem de tenir especial cura quan els pacients poregosos, en cicatrius recents, en pacients amb baixa condició cardiovascular o animals amb fatiga muscular avançada.

Per a això, el veterinari rehabilitador adaptarà el temps i nivell d’aigua per treballar els diferents objectius.

Recomanem treballar amb arnés flotador i amb assistència terapèutica sempre.

Hi ha diferents tipus de hidroterapia (piscina, fonts naturals d’aigua, cinta subaqüàtica…), serà el veterinari rehabilitador qui esculli segons necessitats la més adequada perquè cadascuna té diferents indicacions.

Si tens dubtes, agenda una trucada de 15 minuts

Sobre mi

Em dic  Laia Borrás Catalàn, em vaig llicenciar l’any 2009 en Medicina Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Durant 7 anys vaig estar treballant en diferents hospitals, clíniques i centres veterinaris d’Espanya i Catalunya; això  em va permtre identificar les diferents i noves necessitats dels nostres clients.

Actualment dirigeixo i treballo com a veterinària rehabilitadoria i integrativa en el Centre REIVET.

Tinc especial debilitat pels pacients d’edat avançada.  Poder oferir-lis més temps i de qualitat és, per mi, prioritari. 

Preguntes Freqüents

Forma part del tractament per a la prevenció de malalties músculo-esquelètiques, neurològiques i degeneratives que sofreixen els nostres pacients. Ajuda també a disminuir les dosis dels fàrmacs d’ús crònic.

Sempre que detectem que la nostra mascota li costa caminar, tingui debilitat, no aguanti els passejos, no vulgui pujar al cotxe o al sofà, dormi més, estigui més irritable, arrossegui les potes, s’enfadi al tocar-li l’esquena, tingui coixeses, en animals de competició que no volen fer els exercicis o bé, quan el seu veterinari habitual ho consideri.

Depèn de la patologia del pacient i en la fase de recuperació que es trobi s’escullen les teràpies.

Depèn de la lesió i el pronòstic, normalment es requereixen de 4-5 tractaments per poder notar canvis satisfactoris encara que en la primera sessió l’animal ja està beneficiant-se de del tractament.

Sí, encara que es recomana deixar al pacient amb el veterinari terapeuta perquè generin un vincle de treball i confiança. Aquesta qüestió es valorarà de manera individual, ja que hi ha animals que amb els propietaris están més tranquils o viceversa.

En temps i personalització. Visitar-se amb nosaltres té múltiples avantatges. La visita consta de tres parts:

 1. Estudi complet: avaluació funcional, estudi neurològic, ortopèdic, *comportamental, nutricional on s’integra amb un diagnòstic en mvtc que permet tractar la causa/arrel de la clínica del pacient, per això, requereix de temps per personalitzar el pla de tractament correcte. En alguns casos és necessari gravar a l’animal per avaluar més al detall els canvis biomecànics de la marxa.
 2. Primer tractament (dependrà del terapeuta)
 3. Recomanacions al propietari i pla de tractament.
 4. i si el meu gos està sa pot visitar-se? Sí, molts animals pateixen de dolor crònic subjacent. Els animals tenen major resistència al dolor i per això hem de detectar-ho abans de que sigui una urgència i fem tard. Un bon metge no guareix, sinó que prevé.
 5. I funciona? Sí, rotundament sí. Es demana un compromís que ha d’adquirir el propietari amb el veterinari rehabilitador, i si això es compleix, sempre ajudem al pacient a tenir major qualitat de vida i salut.
  Tota malaltia té un component  inflamatori inicial. Totes les teràpies que usem en rehabilitació i medicina oriental tenen com a efecte inicial la reducció i eliminació d’aquest.
Testimonis: